Πως βοηθά η ομοιοπαθητική στο αδυνάτισμα

Όλοι μας κάποια στιγμή στην ζωής μας έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε κάποια περιττά κιλά. Προσπαθούμε λοιπόν με δίαιτα και εκγύμναση να πετύχουμε διάφορους στόχους που θα μας χαρίσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι όμως δεν παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για την διατροφή μας έτσι ώστε ακόμα και αν τηρούμε επακριβώς το διατροφικό μας πρόγραμμα δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε γραμμάριο.

Η ομοιοπαθητική έρχεται και χτυπάει την πόρτα στις μέρες μας σε πολλούς με σκοπό να βρει μια εξατομικευμένη θεραπεία στον καθένα που θα του αποφέρει την επιθυμητή απώλεια βάρους.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία για το αδυνάτισμα έχει θεσπίσει τους δικούς της κανόνες και έχει δώσει όνομα σε διαφορετικά είδη πάχους. Αν για παράδειγμα δύο άνθρωποι με το ίδιο φύλο, ίδια ηλικία και τα ίδια κιλά πραγματοποιήσουν ένα ραντεβού σε έναν ομοιοπαθητικό γιατρό, είναι 100% σίγουρο ότι θα τους δώσει διαφορετικού τύπου θεραπείαγια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα βάρους που έχουν.

Μπορούμε στην συνέχεια να απαριθμήσουμε πόσα είδη ατόμων υπάρχουν,ανάλογα με την ταξινόμηση των κιλών που έχουν πάνω τους.

  • Ο πρώτος τύπος που μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με τον ειδικό γιατρό είναι συτός που ονομάζουμε «γεμάτος» ή στρουμπουλός.
  • Ο δεύτερος τύπος είναι αυτός που παχαίνει συμμετρικά σε όλο του το σώμα και έχει πολλά υπερβολικά κιλά.
  • Ο τρίτος τύπος είναι αυτός που παίρνει όλα τα κιλά τοπικά, αφήνοντας όλο το άλλο σώμα σε μία καλή κατάσταση.

Όποιος τύπος και να σας αντιπροσωπεύει, ο ομοιοπαθητικός γιατρός μπορεί να σας χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία, στοχεύοντας να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού, έτσι ώστε από μόνος του να μπορεί να χάσει τα κιλά, χωρίς καμία παρενέργεια. Τα φάρμακα που χορηγούνται στον καθένα ξεχωριστά, επιλέγονται «ιδιοσυγκρασιακά» στοχεύοντας δηλαδή στην διαφορετική ιδιοσυγκρασία του καθένα. Η επιλογή γίνεται μέσα από μία τεράστια ποικιλία φυτών που προέρχονται από την φύση, υπό την μορφή βελονισμού.

Πηγή: Εviagreen